Verwarm olie in een stoofpan of afdekbare hapjespan. Snij 1 stuks ui in halve ringen. Bak op middelhoog vuur in ca. 5 minuten glazig. Pers na 4 minuten 2 teentjes knoflook erbij.
2
Schil intussen 150 g zoete aardappel en 250 g pompoen en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Voeg toe. Snij 200 g witte kool in reepjes en voeg toe.
3
Voeg 1 bakje ras el Hakim specerijen toe. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de kool ietwat is geslonken.
4
Voeg ¾ blikje tomatenstukjes en 1 blikje kikkererwten toe, verkruimel ½ groentebouillonblokje erboven, doe de deksel op de pan en laat ca. 20 minuten (maar langer is nóg lekkerder!) op laag vuur sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep af en toe om. Halveer 1 bakje olijven en kook de laatste 5 minuten mee.
5
Hak intussen 1 bosje peterselie fijn.
6
Haal de stoof van het vuur en breng het geheel op smaak met peper, evt. zout en een kneepje citroensap. Bestrooi met de peterselie en brokkel 75 g vegan feta eroverheen.
Tip: Heb je nog wat couscous over van het eerste recept deze week? Lekker bij de tajine!