Recept vlees
Hollandse pot met een Oosterse twist: hert-rundergehaktballetjes, aardappel, rode kool met appel
25 min. bereiding
Recept vlees
Hollandse pot met een Oosterse twist: hert-rundergehaktballetjes, aardappel, rode kool met appel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Frieslander
½ stukje gember
1 bakje specerijenbakje met steranijs en kaneel
¾ zakje rode kool met appel
200 g hert-rundergehakt
1 stuks gele ui

Zelf toe te voegen

Olie/boter om te bakken
1 el ketjap manis

Bereiding

1

Was of schil 500 g aardappelen, snij in stukjes van ca 2 cm en zet op in een laagje water met zout. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar. Giet af.

2

Schil ½ stukje gember en snij in dunne staafjes. Verwarm wat olie in een pannetje. Voeg het venkelzaad uit het specerijenbakje en de gember toe en bak 1 minuut tot geurig. Voeg ¾ zakje rode kool met appel toe, samen met de steranijs en het kaneelstokje. Roer door en laat afgedekt zachtjes opwarmen tot je aan tafel gaat. Goed om te weten: Het specerijenbakje voor 2p bevat 0,5tl venkelzaad, steranijs en kaneelstokje

3

Draai van 200 g gehakt 3 balletjes per persoon. Druk ze een beetje plat.

4

Verwarm boter en/of olie in een koekenpan en bak de balletjes aan beide zijden stevig aan. Snij 1 stuks ui in dunne ringen en voeg toe. Zet het vuur wat lager en bak de balletjes in ca. 8 minuten gaar.

5

Blus de balletjes af met 1 el ketjap manis en ca. 2 eetlepels water pp. Zet het vuur uit en serveer direct met de aardappelen en de rode kool.

Ook in onze boxen

Toon alle