Recept vega
Wortelpeterseliepuree met gebakken geitenkaas, pijnboompitten, kappertjes en lof
35 min. bereiding
Recept vega
Wortelpeterseliepuree met gebakken geitenkaas, pijnboompitten, kappertjes en lof
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Frieslander
200 g wortelpeterselie
2 struikjes rood- of witlof
½ bosje peterselie
180 g geitenkaas
20 g pijnboompitten
1 el kappertjes

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 tl balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 el mosterd
Honing (optioneel)

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en 200 g wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwijder een klein stukje van de onderkant van 2 struikjes lof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg 2 tl balsamicoazijn toe, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.

3

Hak ½ bosje peterselie fijn.

4

Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en 1 el mosterd. Roer de peterselie erdoor.

5

Snij van de geitenkaas 4 à 5 plakjes p.p. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de geitenkaas aan één kant bruin, keer om, voeg 20 g pijnboompitten en 1 el kappertjes toe en bak verder tot de andere kant van de geitenkaas ook bruin is. Schud tussentijds zodat de pitten en kappertjes niet verbranden.

6

Serveer de gebakken geitenkaas (zie tip) met de wortelpeterseliepuree, gekaramelliseerde lof, en garneer met de pijnboompitten.

7

Tip: Doe eventueel een toefje honing op de geitenkaasjes voor een zoete touch

Ook in onze boxen

Toon alle