Recept vegan
Kokosquinoa met kruidige paksoi, geroosterde spruitjes en cashewnoten
35 min. bereiding
Recept vegan
Kokosquinoa met kruidige paksoi, geroosterde spruitjes en cashewnoten
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g spruitjes
250 g zoete aardappelen oranje
150 g Hollandse quinoa
200 ml kokosmelk
1 stuk sjalot
1 bakje specerijen en curryblaadjes
20 g kokosrasp
½ paksoi
1 bosje munt
40 g cashewstukjes geroosterd

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
250 ml water
1 teentje knoflook
½ el sojasaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

2

Schoon 250 g spruitjes en halveer. Schil 250 g zoete aardappel en snij in kleine stukjes van 1 à 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.

3

Rooster intussen in een droge kookpan 150 g quinoa. Voeg na 1 à 2 minuten 200 ml kokosmelk, 250 ml water en een flinke snuf zout toe en kook in ca. 15 minuten gaar.

4

Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij 1 stuk sjalot in dunne ringen. Voeg toe, samen met 1 bakje specerijen (incl. curryblaadjes) en fruit enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg - als de sjalot begint de bruinen - 20 g kokosrasp toe en pers 1 teentje knoflook erbij. Bak mee en roer regelmatig door. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit ¼ tl komijnzaad, ½ tl mosterdzaad en curryblaadjes. De curryblaadjes zijn eetbaar na bereiding!

5

Snij intussen de steel van ½ paksoi in plakjes en het blad in repen. Voeg de paksoisteel toe. Schep goed om en bak enkele minuten mee. Roer op het laatst het paksoiblad erdoorheen en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Hak de blaadjes van 1 bosje munt fijn en roer door de quinoa. Breng op smaak met ½ el sojasaus.

7

Serveer met de paksoi, ovengroenten en 40 g cashewstukjes.

Ook in onze boxen

Toon alle