Recept vega
Linzen Pom-Pie met aardappel-preisoep en lof-wortelsla
30 min. bereiding
Recept vega
Linzen Pom-Pie met aardappel-preisoep en lof-wortelsla
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk prei
200 g aardappelen Frieslander
2 stuks linzen Pom-Pie
1 struikje rood-of witlof
125 g wortel
½ bosje peterselie
2 el yoghurt

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl kerriepoeder
400 ml kokend water
1 groentebouillonblokje (voor 500 ml)
1 tl Dijon mosterd voor de vinaigrette
½ el witte wijn- of appelazijn
1½ el olijfolie extra vierge
Kneepje honing (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de soep. Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Verwarm olie in een soeppan en bak de prei enkele minuten op middelhoog vuur aan. Schil 200 g aardappelen en snij in blokjes, voeg toe. Pers 1 teentje knoflook erbij, voeg 1 tl kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg 400 ml water en 1 bouillonblokje toe, breng aan de kook en kook afgedekt in ca. 10 minuten gaar.

3

Haal 2 stuks pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.

4

Maak intussen de lof-wortelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van 1 tl Dijon mosterd, ½ el azijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper, zout en (optioneel) een kneepje honing. Schil en rasp 125 g wortel grof. Meng door de dressing. Verwijder de onderkant van 1 struikje lof, halveer en snij in halve ringetjes. Hak ½ bosje peterselie fijn en schep samen met de lof bij de wortel.

5

Pureer de soep glad m.b.v. een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6

Garneer de soep met een lepeltje yoghurt en serveer met de pie’s en de salade. Tip: Je hebt extra yoghurt gekregen. Bewaar het als een lekker toetje, cadeautje van Crisp!

Ook in onze boxen

Toon alle