Recept vega
Linzen Pom-Pie met kant-en-klare aardappel-preisoep en lof-wortelsla
25 min. bereiding
Recept vega
Linzen Pom-Pie met kant-en-klare aardappel-preisoep en lof-wortelsla
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 bak aardappel-preisoep
2 stuks linzen Pom-Pie
1 struikje rood-of witlof
125 g wortel
½ bosje peterselie
1 zakje veldsla

Zelf toe te voegen

1 tl Dijon mosterd voor de vinaigrette
½ el witte wijn- of appelazijn
1½ el olijfolie extra vierge
Kneepje honing (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Haal 2 stuks pie’s uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven

3

Maak intussen de lof-wortelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van 1 tl Dijon mosterd, ½ el witte wijn- of appelazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper, zout en (optioneel) een kneepje honing. Schil en rasp 125 g wortel grof. Meng door de dressing. Verwijder de onderkant van 1 struikje lof, halveer en snij in halve ringetjes. Hak ½ bosje peterselie fijn en schep samen met de lof en de veldsla bij de wortel.

4

Warm 1 bak soep op laag vuur op in een steelpannetje.

5

Garneer de soep met de overgebleven peterselie en serveer met de pie’s en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle