Recept vega
Wortelpeterseliepuree met gebakken geitenkaas, zonnebloempitten, kappertjesolie en lof
35 min. bereiding
Recept vega
Wortelpeterseliepuree met gebakken geitenkaas, zonnebloempitten, kappertjesolie en lof
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen Frieslander
200 g wortelpeterselie
2 struikjes rood- of witlof
½ bosje peterselie
1 el kappertjes
30 g zonnebloempitten
180 g geitenkaas

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 tl balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 el mosterd
Honing (optioneel)

Bereiding

1

Schil 500 g aardappelen en 200 g wortelpeterselie. Snij in gelijke, niet al te grote stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.

2

Verwijder een klein stukje van de onderkant van 2 struikjes struikjes lof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont boter en scheutje olie in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg 2 tl balsamicoazijn toe, dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout.

3

Hak ½ bosje peterselie fijn. Rooster 30 g zonnebloempitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. De koekenpan gebruik je later nog voor de geitenkaas.

4

Meng in een schaaltje 1 el kappertjes met de olijfolie extra vierge, peper en zout.

5

Giet de aardappel en wortelpeterselie af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en 1 el mosterd. Roer de peterselie erdoor.

6

Snij van 180 g geitenkaas 4 à 5 plakjes p.p. Verwarm olie in de koekenpan. Bak de geitenkaas aan beide zijden in bruin in ca. 3 minuten per kant.

7

Serveer de gebakken geitenkaas (zie tip) met de peterselie-mosterdpuree, gekaramelliseerde lof, garneer met de zonnebloempitten en kappertjesolie.

8

Tip: Doe eventueel een toefje honing op de geitenkaasjes voor een zoete touch

Ook in onze boxen

Toon alle