Recept vlees
Pulled chicken Pom-Pie met zoete aardappelsoep en appel-koolrabi-slaatje
30 min. bereiding
Recept vlees
Pulled chicken Pom-Pie met zoete aardappelsoep en appel-koolrabi-slaatje
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
½ stukje gember
250 g zoete aardappel
2 pulled chicken Pom-Pie's
150 g koolrabi
½ bosje peterselie
1 appel Elstar
½ stuks limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 mespuntje chilivlokken
400 ml kokend water
1 blokje groentebouillon (voor 500 ml)
1 tl Dijon mosterd
1 el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes glazig in een soeppan in wat olie. Schil ½ stukje gember en snij grof, hak 1 teentje knoflook (grof) en voeg toe. Schil 250 g zoete aardappels en snij in stukjes. Voeg toe, samen met 1 mespuntje chilivlokken, 400 ml kokend water en 1 bouillonblokje. Kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.

3

Haal 2 pie's uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.

4

Maak intussen de koolrabi-appelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van 1 tl Dijon mosterd, 1 el witte wijnazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout. Schil 150 g koolrabi grondig, vooral de onderkant. Snij in staafjes of kleine blokjes en voeg bij de vinaigrette. Verwijder het klokhuis van 1 appel, snij in blokjes en erbij. Hak ½ bosje peterselie fijn. Hou eventueel wat peterselie achter voor garnering van de soep en voeg de rest bij de sla.

5

Pureer de soep glad m.b.v. een staafmixer. Breng op smaak met peper. Rasp ½ stuks limoen en snij de limoen in partjes. Voeg de limoenrasp toe aan de soep en breng het geheel op smaak met peper.

6

Garneer de soep met de overgebleven peterselie en de limoenpartjes. Serveer met de pie’s en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle