Snipper 1 stuks ui en fruit zachtjes glazig in een soeppan in wat olie. Schil ½ stukje gember en snij grof, hak 1 teentje knoflook (grof) en voeg toe. Schil 250 g zoete aardappels en snij in stukjes. Voeg toe, samen met 1 mespuntje chilivlokken, 400 ml kokend water en 1 bouillonblokje. Kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
3
Haal 2 pie's uit de foliebakjes en zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de oven.
4
Maak intussen de koolrabi-appelsla. Meng in een slakom een vinaigrette van 1 tl Dijon mosterd, 1 el witte wijnazijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout. Schil 150 g koolrabi grondig, vooral de onderkant. Snij in staafjes of kleine blokjes en voeg bij de vinaigrette. Verwijder het klokhuis van 1 appel, snij in blokjes en erbij. Hak ½ bosje peterselie fijn. Hou eventueel wat peterselie achter voor garnering van de soep en voeg de rest bij de sla.
5
Pureer de soep glad m.b.v. een staafmixer. Breng op smaak met peper. Rasp ½ stuks limoen en snij de limoen in partjes. Voeg de limoenrasp toe aan de soep en breng het geheel op smaak met peper.
6
Garneer de soep met de overgebleven peterselie en de limoenpartjes. Serveer met de pie’s en de salade.