1
Verwarm de oven voor op 210 graden.
2
Halveer 200 g spruitjes. Schil 250 g zoete aardappel en snij in kleine stukjes van 1 à 2 cm. Meng samen in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
3
Doe 150 g rijst in een pan met 200 ml kokosmelk, 250 ml water en een flinke snuf zout. Roer door, breng aan de kook en laat in 10-12 minuten afgedekt zachtjes gaar koken.
4
Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snij 1 stuk sjalot in dunne ringen. Voeg toe, samen met 1 bakje specerijen (incl. curryblaadjes) en fruit enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg - als de sjalot begint de bruinen - 20 g kokosrasp toe en pers 1 teentje knoflook erbij. Bak mee en roer regelmatig door.
Goed om te weten:
In het specerijenbakje voor 2p zit ¼ tl komijnzaad, ½ tl mosterdzaad en curryblaadjes. De curryblaadjes zijn eetbaar na bereiding!
5
Snij intussen de steel van ½ stuk paksoi in plakjes en het blad in repen. Voeg de paksoisteel toe. Schep goed om en bak enkele minuten mee. Roer op het laatst het paksoiblad erdoorheen en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
6
Hak de blaadjes van 1 bosje munt fijn en roer door de rijst. Breng op smaak met ½ el sojasaus.
7
Serveer met de paksoi, ovengroenten en 40 g cashewstukjes.