Recept vis
Zalm-asperge Pom-Pie’s en lente-krie(be)lsalade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 el rode ui
200 g Krieltjes Beemster Valery
2 stuks zalm-asperge Pom-Pie
1 bakje kappertjes
200 g cherrytomaatjes
½ stuk courgette
½ pakje bonen
2 zakjes rucola
10 g croutons

Zelf toe te voegen

1½ el witte wijnazijn
2 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
½ teentje knoflook
Olie om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe 1½ el witte wijnazijn in een kommetje. Hak 2 el rode ui zo fijn mogelijk en laat marineren in de azijn (zie tip).

3

Was 200 g krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.

4

Haal 2 stuks pie's uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.

5

Maak de vinaigrette. Hak 1 bakje kappertjes grof. Doe in een saladekom, samen met 2 el olijfolie extra vierge, rode ui incl. azijn en 1 tl mosterd. Pers ½ teentje knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout. Halveer 200 g cherrytomaatjes en voeg toe.

6

Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 3 minuten op hoog vuur, tot ze net kleuren maar nog een bite hebben.

7

Giet en spoel ½ pakje bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng samen met de courgette en krieltjes door de tomaatjes. Breng evt. op smaak met peper en wat zout.

8

Meng een handje rucola door de salade en bestrooi eventueel met 10 g croutons (zie ps voorzijde boekje). Serveer met de pie’s.

9

Tip: Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle