Recept vega
PLNT kebab reepjes met bulgur, courgette, paprika en kruidenyoghurt
25 min. bereiding
Recept vega
PLNT kebab reepjes met bulgur, courgette, paprika en kruidenyoghurt
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
125 g bulgur
1 pakje PLNT kebab reepjes
¾ stuk courgette
1 stuks paprika
1 bosje dille
½ bosje peterselie
¾ bakje yoghurt

Zelf toe te voegen

300 ml water
¼ blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl gedroogde oregano
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor m.b.v. een waterkoker.

2

Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper 1 stuks gele ui en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak samen met ½ tl gedroogde oregano kort mee. Voeg 125 g bulgur, en bouillon toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.

3

Verwarm olie in een koekenpan of wok. Snij ¾ stuk courgette en 1 stuks paprika in blokjes van 1 cm. Bak ca. 5 minuten stevig aan. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en hou warm. Doe nog wat olie in de pan en bak 1 pakje PLNT kebab reepjes in ca. 4 minuten knapperig.

4

Hak 1 bosje dille en ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng door ¾ bakje yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.

5

Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Schep de groenten erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie extra vierge.

6

Serveer de bulgur met de PLNT kebab reepjes en kruidenyoghurt.

7

Tip: Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.

Ook in onze boxen

Toon alle