Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 1 cm en de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een klont boter in een (grote) afdekbare koekenpan of wok (zie tip!) en bak samen op middelhoog vuur. Voeg ½ tl komijnpoeder en een snuf zout toe.
3
Kerf 1½ stuks preien in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg bij de courgette. Bak een paar minuten mee. Blus af met een kneepje citroensap en voeg het (stukje) bouillonblokje en het water toe. Laat ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur smoren.
4
Meng intussen 1 bakje za'atar met 3 el olijfolie extra vierge in een kommetje.
5
Maak voor elk ei een kuiltje en breek de eieren daarin. Kruimel 75 g feta rondom de eieren. Dek goed af (zie tip) en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Breng verder op smaak met flink peper.
6
Besprenkel de korst van het brood met water en bak af in ca. 8-10 minuten.
7
Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Bestrooi en besprenkel de eieren met de peterselie en de za’atar-olie als ze gaar zijn. Serveer met het brood.
8
Tip: Gebruik een pan met een goed sluitende deksel, anders zal het stollingsproces van de eieren wat langer duren.