Zet 150 g rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.
2
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, ½ tl suiker en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijs en snij in plakjes of kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
3
Was ¾ stuk komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in plakken van 1,5 cm. Spoel ¾ stuk paksoi af, snij de stengel in stukjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Schil gember en rasp. Verwijder (optioneel) de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes.
4
Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de kip in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm intussen olie (zie tip) in een wok- of hapjespan en bak de komkommer 2-3 minuten op hoog vuur aan. Bak de knoflook, 1 el gember en ½ stuks rode peper 1 minuut mee. Voeg de paksoi toe en bak enkele minuten tot geslonken. Breng op smaak met peper en 1 el sojasaus en besprenkel met ½ zakje sesamzaadje.
5
Serveer de roerbak met de rijst, ingelegde radijs en de kip.
Tip: Gebruik evt. half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.