Recept vlees
Zomerse komkommerroerbak Aziatische vijfkruiden-kip en ingelegde radijs
35 min. bereiding
Recept vlees
Zomerse komkommerroerbak Aziatische vijfkruiden-kip en ingelegde radijs
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
½ bosje radijs
¾ stuk komkommer
¾ stuk paksoi
1 el gember (geraspt)
½ stuks rode peper
200 g kippendijstukjes vijfkuiden en soja
½ zakje sesamzaad (geroosterd)

Zelf toe te voegen

1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker
1 teentje knoflook
Olie om te bakken
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.

2

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, ½ tl suiker en een snuf zout. Schoon ½ bosje radijs en snij in plakjes of kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

3

Was ¾ stuk komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in plakken van 1,5 cm. Spoel ¾ stuk paksoi af, snij de stengel in stukjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Schil gember en rasp. Verwijder (optioneel) de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de kip in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm intussen olie (zie tip) in een wok- of hapjespan en bak de komkommer 2-3 minuten op hoog vuur aan. Bak de knoflook, 1 el gember en ½ stuks rode peper 1 minuut mee. Voeg de paksoi toe en bak enkele minuten tot geslonken. Breng op smaak met peper en 1 el sojasaus en besprenkel met ½ zakje sesamzaadje.

5

Serveer de roerbak met de rijst, ingelegde radijs en de kip. Tip: Gebruik evt. half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle