Recept vlees
Zomerse komkommerroerbak Aziatische vijfkruiden-kip en ingelegde radijs
30 min. bereiding
Recept vlees
Zomerse komkommerroerbak Aziatische vijfkruiden-kip en ingelegde radijs
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
¾ stuk komkommer
¾ stuk paksoi
1 el gember (geraspt)
½ stuks rode peper
200 g kippendijstukjes vijfkuiden en soja
175 g kastanjechampignons gesneden
½ zakje sesamzaad (geroosterd)

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
Olie om te bakken
1 el sojasaus

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en kook in 20 minuten afgedekt gaar en droog.

2

Was ¾ stuk komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in plakken van 1,5 cm. Spoel ¾ stuk paksoi af, snij de stengel in stukjes en het blad in repen. Hak 1 teentje knoflook fijn. Schil gember en rasp. Verwijder (optioneel) de zaadlijsten van de rode peper en snij in ringetjes.

3

Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de kip in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm intussen olie (zie tip) in een wok- of hapjespan en bak de komkommer en de 175 g kastanjechampignons 2-3 minuten op hoog vuur aan. Bak de knoflook, 1 el gember en ½ stuks rode peper 1 minuut mee. Voeg de paksoi toe en bak enkele minuten tot geslonken. Breng op smaak met peper en 1 el sojasaus en besprenkel met ½ zakje sesamzaadje.

4

Serveer de roerbak met de rijst en de kip. Tip: Gebruik evt. half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle