Recept vegan
Driekleuren quinoasalade met sperziebonen, courgette, feta en zonnebloemcrunch
30 min. bereiding
Recept vegan
Driekleuren quinoasalade met sperziebonen, courgette, feta en zonnebloemcrunch
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g quinoa drie kleuren
40 g zonnebloempitten
200 g sperziebonen
¾ stuk courgette
½ stuk limoen
40 g gerookte amandelen
1 zakje rucola

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
Olie om te bakken

Bereiding

1

Zet 150 g quinoa op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en kook in ca. 10 minuten op laag vuur afgedekt gaar en droog. Check tussentijds en voeg evt. wat extra water toe. Haal na 10 minuten van het vuur en laat afgedekt 5 minuten rusten.

2

Maak intussen de zonnebloemcrunch. Rooster 40 g zonnebloempitten in een ruime koekenpan goudbruin. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg – als de zonnebloempitten goudbruin zijn - een drupje olie en de knoflook toe. Fruit 30 seconden mee en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen op een bord. Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje.

3

Zet een klein laagje water op voor 200 g sperziebonen. Verwijder de steeltjes (de puntjes kun je laten zitten) van de sperziebonen en snij in 3-en. Kook, vanaf dat het water kookt, in ca. 5 minuten beetgaar. Giet en spoel kort af met koud water.

4

Snij ¾ stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in de koekenpan en bak ca. 5 minuten op hoog vuur tot deze begint te kleuren, maar nog wel stevig is. Breng op smaak met peper en zout.

5

Rasp ½ stuk limoen. Meng door de crunch en breng op smaak met een beetje zout.

6

Verwijder van de limoen de onder- en bovenkant. Snij de schil rondom af met een scherp mes en snij de limoenpartjes tussen de vliesjes uit. Snij elk partje in stukjes.

7

Hak de 40 g amandelen grof en meng door de crunch. Hak 1 zakje rucola grof.

8

Meng de quinoa met de courgette, sperziebonen en limoenstukjes. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

9

Schep op het laatst de rucola voorzichtig door de quinoasalade. Bestrooi met de zonnebloemcrunch. Tip: Nog een restje verse kruiden (munt, peterselie, dille, koriander) in huis? Hak fijn en meng door de salade!

Ook in onze boxen

Toon alle