Recept vega
Spaghetti in romige saus met spinazie, pijnboompitten en pittige kaas
25 min. bereiding
Recept vega
Spaghetti in romige saus met spinazie, pijnboompitten en pittige kaas
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g spaghetti volkoren
1 stuks gele ui
¾ stuk rode puntpaprika
200 g cherrytomaatjes
¾ bakje crème fraîche
100 g spinazie
20 g pijnboompitten
100 g gerapste kaas oud

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl oregano (gedroogd)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor 150 g spaghetti. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).

2

Snipper 1 stuks ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit enkele minuten tot glazig. Verwijder de zaadlijsten van ¾ stuk puntpaprika en snij in reepjes. Zet het vuur wat hoger en voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe, samen met 1 tl oregano en een snuf zout.

3

Halveer 200 g cherrytomaatjes en bak mee. Roer ¾ bakje crème fraîche erdoor, voeg 100 g spinazie toe en laat slinken. Voeg wat pastawater toe. Zet het vuur iets laag en laat afgedekt zachtjes pruttelen.

4

Rooster intussen 20 g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

5

Schep de spaghetti en de helft van de kaas door de saus. Voeg evt. wat extra pastawater toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de overgebleven kaas en de pijnboompitten. Tip: Grote eter? Kook dan alle spaghetti!

Ook in onze boxen

Toon alle