Recept vlees
Spaghetti in romige saus met varkenssaucijs en palmkool
30 min. bereiding
Recept vlees
Spaghetti in romige saus met varkenssaucijs en palmkool
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g spaghetti volkoren
2 stuks varkenssaucijzen
1 stuk gele ui
¾ stuk puntpaprika rood
200 g cherrytomaatjes
¾ bakje crème fraîche
150 g palmkool
40 g Boederijkaas oud

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).

2

Snipper 1 stuk ui. Snij 2 stuks varkenssaucijzen met een scherp mes in plakjes. Verwarm een klein scheutje olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de saucijs op middelhoog tot hoog vuur in 2 tot 3 minuten goudbruin. Voeg de ui toe en fruit enkele minuten mee tot glazig. Verwijder de zaadlijsten van ¾ stuk puntpaprika, snij in reepjes en voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe.

3

Halveer 200 g cherrytomaatjes en bak mee. Roer ¾ bakje crème fraîche erdoor, zet het vuur iets laag en laat afgedekt zachtjes pruttelen.

4

Zet een klein laagje water met zout op voor 150 g palmkool. Spoel de palmkool af. Snij met een scherp mes een stukje langs de nerf aan de onderkant van de steel en ris vervolgens met je handen het blad van de nerf (NB). Snij het blad in reepjes. Kook de palmkool in 5 à 6 minuten gaar. Giet af en spoel kort koud af.

5

Rasp intussen met een fijne rasp 40 g kaas in een kommetje.

6

Schep de spaghetti en palmkool door de saus. Voeg evt. wat pastawater toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

7

Serveer met de geraspte kaas. Tip: Grote eter? Kook dan alle spaghetti! NB: Als je het kroontje van de plant hebt gekregen, kan je de nerven gewoon eten.

Ook in onze boxen

Toon alle