Zet een ruime pan water met zout op voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).
2
Snij 2 stuks varkenssaucijzen met een scherp mes in plakjes. Verwarm een klein scheutje olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de saucijs op middelhoog tot hoog vuur in 2 tot 3 minuten goudbruin. Snipper 1 stuk ui, voeg toe en fruit enkele minuten mee tot glazig. Verwijder de zaadlijsten van ½ stuk puntpaprika, snij in reepjes en voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe.
3
Halveer 200 g cherrytomaatjes en bak mee. Roer ¾ bakje crème fraîche erdoor, voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur iets laag en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
4
Rasp intussen met een fijne rasp 50 g kaas in een kommetje.
5
Schep de spaghetti door de saus. Voeg evt. wat pastawater toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
6
Serveer met de geraspte kaas.
Tip: Grote eter? Kook dan alle spaghetti!