Recept vlees
Spaghetti in romige saus met varkenssaucijs en spinazie
25 min. bereiding
Recept vlees
Spaghetti in romige saus met varkenssaucijs en spinazie
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g spaghetti volkoren
2 stuks varkenssaucijzen
1 stuk gele ui
½ stuk puntpaprika rood
200 g cherrytomaatjes
¾ bakje crème fraîche
50 g Boederijkaas oud
100 g spinazie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).

2

Snij 2 stuks varkenssaucijzen met een scherp mes in plakjes. Verwarm een klein scheutje olie in een afdekbare wok of hapjespan en bak de saucijs op middelhoog tot hoog vuur in 2 tot 3 minuten goudbruin. Snipper 1 stuk ui, voeg toe en fruit enkele minuten mee tot glazig. Verwijder de zaadlijsten van ½ stuk puntpaprika, snij in reepjes en voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn en voeg toe.

3

Halveer 200 g cherrytomaatjes en bak mee. Roer ¾ bakje crème fraîche erdoor, voeg de spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur iets laag en laat afgedekt zachtjes pruttelen.

4

Rasp intussen met een fijne rasp 50 g kaas in een kommetje.

5

Schep de spaghetti door de saus. Voeg evt. wat pastawater toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

6

Serveer met de geraspte kaas. Tip: Grote eter? Kook dan alle spaghetti!

Ook in onze boxen

Toon alle