Recept vega
Zomerse komkommerroerbak met noedelomelet en ingelegde radijs
30 min. bereiding
Recept vega
Zomerse komkommerroerbak met noedelomelet en ingelegde radijs
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g fijne noedels
½ bosje radijs
4 stuks eieren
1 tl vijfkruidenpoeder
175 g kastanjechampignons gesneden
1 stuk komkommer
¾ stuk paksoi
1 el gember (geraspt)
½ stuks rode peper
50 g cashewnoten (geroosterd)

Zelf toe te voegen

1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker
Melk
1 tl sambal (badjak)
1 el sojasaus voor omelet
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Sesamolie (optioneel - zie tip)

Bereiding

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 8-10 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af. Laat goed uitlekken.

2

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, ½ tl suiker en een snuf zout. Schoon de ½ bosje radijs en snij in plakjes of kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

3

Klop in een ruime mengkom 4 stuks eieren los met 1 tl vijfkruidenpoeder, een scheutje melk, 1 tl sambal, 1 el sojasaus en peper. Voeg de noedels toe. Verwarm olie in een koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of 2x bakken). Doe het mengsel in de pan, dek af en bak de omelet op middelmatig vuur in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar. De omelet hoeft niet te worden omgedraaid.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur bruin. Schud de pan af en toe en ga intussen verder met de rest.

5

Was 1 stuk komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in plakken van 1,5 cm. Spoel ¾ stuk paksoi af, snij de stengel in stukjes en het blad in repen. Voeg komkommer en paksoi-steel bij de champignons en (roer)bak 2-3 minuten.

6

Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Verwijder (optioneel) de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij in ringetjes. Bak 1 teentje knoflook, 1 el gember en rode peper 1 minuut mee. Voeg het paksoiblad toe en bak tot net geslonken. Breng op smaak met peper en sojasaus.

7

Serveer de roerbak met de omelet, 50 g cashewnoten en ingelegde radijs. Tip: Gebruik evt. half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle