Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 125 g noedels in 8-10 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af. Laat goed uitlekken.
2
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, ½ tl suiker en een snuf zout. Schoon de ½ bosje radijs en snij in plakjes of kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
3
Klop in een ruime mengkom 4 stuks eieren los met 1 tl vijfkruidenpoeder, een scheutje melk, 1 tl sambal, 1 el sojasaus en peper. Voeg de noedels toe. Verwarm olie in een koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of 2x bakken). Doe het mengsel in de pan, dek af en bak de omelet op middelmatig vuur in ca. 8-10 minuten goudbruin en gaar. De omelet hoeft niet te worden omgedraaid.
4
Snij 175 g kastanjechampignons in plakjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur bruin. Schud de pan af en toe en ga intussen verder met de rest.
5
Was ¾ stuk komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snij in plakken van 1,5 cm. Spoel ¾ stuk paksoi af, snij de stengel in stukjes en het blad in repen. Voeg komkommer en paksoi-steel bij de champignons en (roer)bak 2-3 minuten.
6
Schil en rasp de gember. Hak de knoflook fijn. Verwijder (optioneel) de zaadlijsten van ½ stuks rode peper en snij in ringetjes. Bak 1 teentje knoflook, 1 el gember en rode peper 1 minuut mee. Voeg het paksoiblad toe en bak tot net geslonken. Breng op smaak met peper en sojasaus.
7
Serveer de roerbak met de omelet, 50 g cashewnoten en ingelegde radijs.
Tip: Gebruik evt. half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.