Doe 2 el (milde) olie in een klein afdekbaar steelpannetje. Bak 1 bakje mosterdzaad en venkelzaad een paar minuten afgedekt op heel laag vuur. Zet het vuur uit als de mosterdzaadjes tegen de deksel beginnen te tikken (zorg dat ze niet verbranden!).
Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 2p zit 1tl mosterdzaad en 1tl venkelzaad In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.
3
Was 250 g zoete aardappel en verwijder eventueel lelijke plekjes. Snij in Vlaamse frietformaat. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven. Leg de laatste 6-8 minuten de 2 stuks broodjes erbij.
4
Spoel ½ pak zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang of helemaal niet. Knijp de zuurkool daarna goed uit.
5
Schil 125 g yacon en snij in kleine blokjes van max 1 cm.
6
Verwarm 1 bakje PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.
7
Doe de kruidige olie in een mengkom. Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) en voeg toe, samen met de zuurkool en de yacon. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.
8
Meng 2 el mayonaise met de ¼ bakje yoghurt en 1 el (Dijon) mosterd. Roer door de zuurkool en yacon.
9
Beleg de broodjes met een beetje van het zuurkool mengsel en de PLNT kebab.
10
Serveer het broodje PLNT kebab samen met de zoete aardappel en de rest van de zuurkool.