Recept vega
PLNT kebab op ciabatta met yacon-zuurkoolsalade en zoete aardappel
25 min. bereiding
Recept vega
PLNT kebab op ciabatta met yacon-zuurkoolsalade en zoete aardappel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g zoete aardappel oranje
2 stuks ciabatta lichtbruin
½ pak zuurkool
125 g yacon (zwarte modderige schil)
1 bakje PLNT kebab
½ bosje peterselie
¼ bakje yoghurt

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el mayonaise
1½ el (Dijon) mosterd

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 250 g zoete aardappel en verwijder eventueel lelijke plekjes. Snij in Vlaamse frietformaat. Meng in een mengkom met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven. Leg de laatste 6-8 minuten de 2 stuks broodjes erbij.

3

Spoel ½ pak zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Wil je de zuurkool wat zuurder, spoel dan minder lang of helemaal niet. Knijp de zuurkool daarna goed uit.

4

Schil 125 g yacon en snij in kleine blokjes van max 1 cm.

5

Verwarm 1 bakje PLNT kebab in wat olie in een koekenpan 5-6 min op laag vuur tot warm en een beetje knapperig.

6

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes). Doe samen met de zuurkool en yacon in een mengkom. Voeg wat zout en lekker veel peper toe en meng met je handen voorzichtig door elkaar.

7

Meng 2 el mayonaise met de ¼ bakje yoghurt en 1½ el (Dijon) mosterd. Roer door de zuurkool en yacon.

8

Beleg de broodjes met een beetje van het zuurkool mengsel en de PLNT kebab.

9

Serveer het broodje PLNT kebab samen met de zoete aardappel en de rest van de zuurkool.

Ook in onze boxen

Toon alle